şu sitenin ta ilk mesajından son mesajına kadar bir analiz yaparsak, ne zaman siteden kitlesel kopuşlar olsa, ardından bir grup gelip böyle saçmalar....
saçmalamalarıda hep aynı mantıkla başlar...
sizin düşünceniz saçma,luvilermiş,ben hiç bir alevinin kendisine luvi dediğini duymadım,islamın özüyüz,türklüğün özüyüz,iki özden kokteyl yaptık,piyasaya alevilik diye sürdük,emeviler ali soyuna baskı yaptılar,..........

(iki gülücük koymazsan olmaz) (ha bide karşısındakini çok sinirlendirdiğini sanıp sinirlenmeyin uyarıları atılmalı ki,zannedilsin karşı taraf acayip kızmış)
böyle elli milyon tane bahane sıralarlar size,ısrarla islam olduklarını savunurlar,bir akıllının deli hastanesine ben deliyim diyerek ısrarla girme isteği gibi bişi?
olmadığın şeyi olduğunu idda ederek o olabilirmisin???
hata aslında derse ta 5. sınıftan girmekten kaynaklanıyor?
1. sınıf öğrencisine 5. sınıf bilgisi verirseniz,ya derse ilgisi olmaz yada kendi kendine gülmeye başlar,tıpkı bunlar gibi...
"öğretmenim ne alakası var ya,hiç yumurtaya o kurbağa yavrusuna benzer şey girip biz olurmuyuz?hahahhaha

,ben anneme sordum bizi leylekler getiriyormuş..."
işte bu arkadaşlar aleviliği öğrenirken maalesef yanlış sınıftan başlamışlar,yukarıdaki gibi bahaneler üretmekteler....
burada bazı araştırmacı yazarların alevilik budur şudur iddalarını destekleyen herhangi bir yazı yazmadım,zira bana göre alevilik anadoludur.hititlerden karyaya,çatalhöyükten,çifte minarelere,efesten ayasofyaya,hace bektaştan anıtkbire hep aleviler vardır,var olacaktır.
ama mesele aslında ne olduğundan çok ne olmadığıdır.zira kesin olarak cevaplayabildiğimiz odur ki;
ALEVİLİK İSLAM DEĞİLDİR....
sevgiler küçük kardeşim,sen yanlış sınıfa geldin,birinci sınıf alt katta,hızır yardımcın olsun...